Blog

Cei mai buni pantofi femei pentru dureri de spate

Am realizat un ghid despre cele mai bune încălțări pentru femei pe care să le purtaţi astfel încât să evitaţi durerile de spate. Când picioarele tale parcurg aproximativ 120.000 de kilometri într-o viață și adultul mediu poate face mai mult de 18.000 de pași pe zi – este clar că alegerea încălțămintei tale poate face o mare diferență pentru starea ta de bine. Fiecare picior are 19 mușchi, 26 de oase, peste 100 de ligamente și mii de terminații nervoase – nu este de mirare că Leonardo da Vinci a numit piciorul o capodoperă a ingineriei!

Pot pantofii potriviţi să ajute pentru dureri de spate?

Încălțămintea este răspunzătoare pentru modul în care arătăm şi ne simţim pe parcursul unei zile, iar încălțămintea bună și potrivirea pantofilor ar trebui luate în serios pentru binele sănătății. Pantofii care nu se potrivesc, sunt prea mari sau prea mici, ne strâng, au calapodul greşit, ne pot crea mari probleme, mai ales dacă suferim de dureri de spate. Aşa că e important să ne alegem pantofii potriviţi, atât ca model, cât şi ca mărime.

Ar fi greşit să pretindem că purtarea încălțămintei potrivite poate vindeca durerile de spate, totuși este clar că purtarea pantofilor adecvaţi poate face o mare diferență în atenuarea și recuperarea după durerile de spate. Recomandăm întotdeauna ca în cazul în care aveţi probleme de ordin medical să vă contactaţi doctorul de familie.

De asemenea, am scris un ghid detaliat pentru încălțăminte bărbaţi potrivită pentru dureri de spate, cu sfaturi și recomandări.

Încălţămintea cu talpă foarte subţire ajută sau dăunează pentru durerile de spate?

Purtarea încălțămintei fără toc şi cu talpă foarte subţire poate avea un efect deranjant, în principal din cauza lipsei de amortizare și de sprijin. Pantofii optimi pentru a evita durerile de spate includ suportul, amortizarea și o fixare sigură a piciorului.

De exemplu, o talpă foarte subțire de la o pereche de pumps (sunt acei pantofi cu toc înalt şi închişi în faţă) sau balerini, pur și simplu nu au deloc o amortizare și, de cele mai multe ori, nu au o fixare bună a piciorului în pantof. Adesea, poate fi dificil să mergeţi cu pantofii pumps, iar tensiunea pusă pe degetele de la picioare este una mare la fiecare pas făcut. Impactul repetat al mersului fără ca piciorul să stea confortabil în pantof sau să beneficieze de o amortizare semnificativă poate provoca stres asupra articulațiilor în timp, ca să nu mai vorbim de disconfortul imediat din acel moment.

Tocurile înalte sunt rele pentru spatele tău?

Din păcate, purtarea tocurilor înalte poate fi foarte dăunătoare picioarelor și, în cele din urmă, aduce o tensiune suplimentară pentru spate. Motivul este că purtarea unei perechi de încălţăminte cu toc îți ţine picioarele într-o poziţie nefirească, pe vârfuri.

Indiferent cât de frumoşi sunt pantofii şi sandalele tale cu toc subţire şi înalt, nu există nicio îndoială că permit undelor de șoc să afecteze coloana. Aceste unde de șoc pot provoca daune în timp. La fiecare pas, impactul este trimis drept în sus, pe picior, spre spate.

Deși acest lucru nu este în niciun caz un motiv pentru care nu mai poți purta tocuri înalte, înseamnă că ar trebui să fii pregătită și să treci la ceva mai comod uneori. De exemplu, în zilele mai lungi de muncă sau pentru a merge pe distanțe mai mari, ar trebui să aveți şi o pereche de încălţăminte comodă şi recomandată pentru a evita durerile de spate. Vă sfătuim să purtați pantofi cu o talpă amortizantă și flexibilă, ce poate absorbi bine şocurile produse de mers.

Pantofii ieftini sunt buni?

Nu există un răspuns scurt la această întrebare. Un pantof bine fabricat are cel puțin 60 de componente diferite utilizate în construcția sa, unii pantofi având până la 200 de componente. Aceste părți conferă unui pantof structura sa și vor menține piciorul confortabil în forma încălţărilor. Cu toate acestea, în proiectarea și fabricarea încălțămintei, există întotdeauna comenzi rapide disponibile și acesta este modul în care mărcile mențin prețurile scăzute sau profiturile crescute, în unele cazuri.

Puteţi găsi şi pantofi ieftini bine lucraţi, care să nu vă creeze probleme cu spatele.

Picioarele voastre merită să investiți timp și bani. Veți avea nevoie de timp pentru a găsi pantoful care se potrivește cu adevărat. În al doilea rând, ar trebui să luați în considerare cumpărarea de încălțăminte de calitate, care este concepută inteligent pentru a oferi atât confort, cât și caracteristicile de design pe care le iubiți. Dar, nu uitaţi: moda nu trebuie să-ți omoare picioarele!

Ofertepantofi.ro a făcut o selecţie a încălţămintei, am trecut în revistă mii de perechi de pantofi, sandale sau cizme şi am ales să vă prezentăm modelele cele mai bune şi cu cel mai echilibrat raport calitate-preţ.

Cei mai buni pantofi pentru femei pentru dureri de spate. Opțiunile noastre de top

 

1. Pantofi sport

Este, evident, prima opţiune o perche de pantofi sport. Au talpa adaptată pentru preluarea şocurilor şi sunt foarte comozi. Sunt uşori şi sunt ideali pentru confortul zilnic. Partea superioară din piele permit picioarelor libertatea de mișcare. Talpa ușoară și flexibilă vă ajută să vă protejați picioarele de impact. Încălţămintea Puma este bine cunoscută pentru materiale de calitate folosite și inovaţiile pentru încălţămintea sport adaptată tipului de activitate şi protejării în timpul mersului a picioarelor, spatelui, întregului corp.

2. Sandale cu talpă moale, flexibilă şi groasă

Poate că nu sunt cele mai arătoase şi sexy încălţări, dar sunt ajutorul tău de nădejde pentru o zi călduroasă şi cu multe deplasări. Sunt bune mai ales dacă ţi se umflă picioarele atunci când mergi mult. Am ales un model de top cu print, nuanţă gri, uşor de asortat.

3. Pantofi casual

Am ales un model comod marca Lasocki. Materialul din care sunt făcuţi pantofii este piele naturală de antilopă. Talpa nu este foarte groasă, dar este confortabilă şi flexibilă. Reprezintă o propunere confortabilă și stilată de zi cu zi.

4. Mocasini

Sunt tot pantofi casual, dar au o caracteristică binecunoscută, aceea că sunt populari pentru comoditatea lor. Aceşti mocasini au partea superioară din material textil iar talpa este fabricată din material de înaltă calitate. Reprezintă o propunere confortabilă și stilată de zi cu zi, iar culoarea o scoate din banal.

5. Pantofi Oxford damă

În general, pantofii Oxford cu talpă joasă ajută în cazul durerilor de spate. Am ales o pereche de pantofi care pot fi purtaţi la birou, dar şi la diverse evenimente bussines sau de petrecere a timpului liber. Sunt o bună opţiune pentru a alterna purtarea acestor pantofi cu cei cu tocuri înalte. Am ales să vă prezentăm un model argintiu. Sunt uşor de asortat la alte culori, pot fi purtaţi cu pantaloni, costum, rochie sau fustă.

6. Cizme

Cizmele şi ghetele cu talpă groasă şi fără toc sunt opţiuni pe care le avem în anotimpul rece şi care ne fac să arătăm cool, să ne mişcăm uşor şi să asigurăm căldură confortabilă picioarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *