Blog

Bărbaţi, pantofi negri sau maro?

Pantofi negri sau maro? Care este cea mai bună alegere? Bărbaţii se întreabă asta şi caută răspunsul potrivit. Iar noi îl vom da aici. Nu există un set bine stabilit de reguli despre cum să se îmbrace un bărbat. Unele reguli spun că trebuie să fie asortată încălţămintea şi cureaua, iar tonul şosetelor să fie potrivit cu al costumului. Nu uitaţi: niciodată şosete albe la pantofi eleganţi! Dar regulile astea sunt sparte de noile tendinţe ale modei. Vedem pe podiumuri, nu numai culori ţipătoare sau pastel purtate de bărbaţi, încălţăminte care în anii `60 – `70, ani ai „eleganţei masculine”, nu s-ar fi gândit nimeni că va fi purtată. Dar, acum nu vom vorbi despre încălţămintea cu toc la bărbaţi sau fuste purtate de masculi, îndeosebi sunt pentru podiumuri sau anumite gale. Vrem să vorbim despre eleganţa modernă a celor care merg la muncă sau la diverse evenimente.

Pantofi negri sau maro vs. pantofi coloraţi

Moda masculină permite folosirea unei game largi de culori la încălţăminte. Cei mai mulţi producători de pantofi au orice nuanță de verde, roșu, albastru etc. în linia de produse. Şi nu vorbim de încălţămintea sport, ci de cea casual sau elegantă. Cu toate acestea, cele mai versatile culori ale pantofilor pentru bărbați sunt negru sau maro.

Pantofi negri sau maro?

Există puține situații în care nu ai de ales între pantofii negri sau maro. În primul rând, acestea sunt evenimente formale. Aici, o culoare maro cu greu va fi o idee bună de purtat. De asemenea, un cod vestimentar strict la locul de muncă nu vă va permite să purtați pantofi maro.

Când doriți să decideți dacă mergeți cu pantofi negri sau cu pantofi maro, luați în considerare următoarele reguli. Dar, din nou, „regulile sunt făcute pentru a fi încălcate”.

 • Una dintre cele mai importante reguli este evitarea îmbinării maro și negru la asocierea costumelor și pantofilor, în special un costum negru și pantofi maro. Pantofii maro (o alegere excelentă pentru Oxford maro) vor arăta perfect cu un costum bleumarin. Nuanțele maronii pot fi de la ciocolată neagră la bronz deschis și vă pot face pantofii versatili, uşor de asortat. Pantofii maro arată foarte bine cu costumele de ton maro închis, bleumarin, gri și albastru.
 • Pantofii negri nu sunt la fel de versatili ca cei maro, dar sunt eleganţi şi clasici. Pot merge bine şi cu costume care nu sunt de nuanţă neagră. Costumele cu nuanţă de cărbune arată grozav cu pantofii negri și sunt o declarație de eleganţă atunci când participați la evenimente formale. Dacă ținuta nu este neagră, asigurați-vă că purtați ceas negru și curea neagră cu pantofii negri.
 • În ceea ce privește blugii și combinațiile lor cu pantofi, culoarea maro este preferabilă aici. Pantofii maro vor arăta grozav chiar și cu blugi negri. Încercați doar să fie de o nuanță mai închisă. Blugii albaștri se vor potrivi perfect cu pantofii maro de orice nuanță, chiar dacă aveți un pardesiu negru în partea de sus.

Ca întotdeauna, stilul este o stare de spirit. Joacă-te cu ținuta ta. Descoperă-ți propriul stil fiind creativ. Şi nu uita: pantofii sunt cea mai importantă piesă dintr-o ţinută. Trebuie să fie bine îngrijiţi, curaţi, bine aleşi şi cu siguranţă ţinuta va fi remarcată. Încălţămintea spune mult despre stilul şi personalitatea celor care o poartă. Imediat observăm extremele, pe cineva care are încălţăminte scâlciată şi neîngrijită, şi aici ne gândim că persoane respectivă nu pune preţ pe aspectul său, sau pe cineva cu pantofii impecabili, lucioşi şi bine asortaţi, o prezenţă plăcută care face imediat o bună impresie.

Tipurile de pantofi  care nu ar trebui să lipsească din garderoba unui domn elegant

1. Cizme elegante pentru bărbați

E un model de încălțăminte pe care e important să-l ai și să îl porți în ținutele tipice sezonului rece: o pereche de ghete sau cizme de toamnă-iarnă pentru bărbați. Cizmele din piele 100% naturală, precum modelul ales ca recomandare, sunt confortabile şi arată elegant.

2. Ghete elegante de tip Jodhpur

Sunt versatile și elegante. Modelul Jodhpur se referă la gheata cu cataramă, ușor mai înaltă decât cele obişnuite. Ghetele Jodhpur sunt considerate cele mai elegante încălţări pentru sezonul toamnă-iarnă pentru bărbaţi. Se pot purta cu un costum şi un palton din lână, într-o ţinută elegantă. Aceste încălţări din piele, ușor de pus şi scos datorită benzii elastice, se potrivesc de minune și cu ținute casual.

3. Pantofii Oxford

Sunt printre cele mai populare modele de pantofi bărbătești, alături de pantofii Derby. Un Oxford este un pantof cu șiret, caracterizat prin faptul ca are carâmbii cusuți. Fețele laterale ale pantofului Oxford sunt cusute sub căpută, iar atunci când sunt închise ele se unesc ușor, formând litera V spre vârful limbii pantofului. Pantofii Oxford sunt ideali pentru ocazii speciale cum ar fi o nuntă, un botez sau un eveniment special. Sunt pantofi rigizi și formali, dar totuși confortabili.

 • Pantofii Oxford Cap Toe

Acest model are o bucată de piele în plus, care traversează zona frontală a pantofului. Oxford Cap Toe este cel mai formal dintre pantofii bărbătești și reprezintă imaginea omului de afaceri. Avantajul modelului Cap Toe este că ascunde o parte din cutele care se formează în timp, din cauza uzurii.

 • Pantofii Oxford Wingtip

Sunt pantofi cu botul rotunjit și sunt de multe ori perforați în stil brogue. Sunt potriviți mai degrabă pentru ținute casual, decât pentru cele formale.

 • Pantofii Oxford Whole Cut

Sunt realizați dintr-o singură bucată de piele, fără tăieturi sau alte adăugiri. Au clar un aer luxos. Ideali ca pantofi de nuntă pentru bărbați.

 • Pantofii Oxford Plain Toe

În stilul principiului „less is more” arată că simplitatea definește de cele mai multe ori eleganța. Modelul Oxford Plain Toe are partea din față neornamentată. Poți purta cu încredere o astfel de pereche de pantofi lăcuiți, mai ales la evenimente formale.

4. Pantofii Derby

Acest model de pantofi au șiret şi sunt caracterizați prin faptul că au carâmbii necusuți. Sunt foarte comozi, ideali pentru domnii care au un picior mai lat. Pot fi asortați cu ușurință atât unui costum format din trei piese, dar și unei ținute casual. Reprezintă alegerea perfectă pentru gentlemanul modern.

 • Pantofii Derby Plain Toe

E un tip clasic de pantofi, care nu are nici un fel de model pe partea din față. Sunt o bună recomandare de pantofi office pentru bărbați.

5. Pantofii Brogue

Reprezintă modelul de pantof cu diverse modele și detalii decorative, realizate prin tehnica perforării. Poate e mai puţin cunoscut, dar acum mult timp aceste perforații de pe suprafața pantofului aveau menirea să permită intrarea și ieșirea apei din pantof. Fermierii irlandezi, care nu voiau să intre cu noroiul în casă după munca în grădini și la ferme, au adoptat acest tip de pantof. Termenul „brogue” provine de la cuvântul galez „brog” care înseamnă pantof. Pantofii brogue mai sunt numiți și pantofi „Budapest”, pentru că în Ungaria se produc unii dintre cei mai buni pantofi de acest gen.

 • Pantofii Full Brogue

Au un model perforat care seamănă cu o aripă și care se întinde pe întreaga suprafață laterală a pantofului.

 • Pantofii Semi Brogue

Sunt caracterizaţi de aplicarea perforațiilor la baza cusăturii de pe cap toe, precum și de un model perforat pe vârful pantofului.

 • Pantofii Quarter Brogue

Au cel mai simplu model perforat, fiind astfel decorați doar la baza cusăturii cap toe sau pe vârful pantofului.

6. Pantofii Monk

Au așa numita „curea a călugarului”. Sunt preferaţi de gentlemanul modern, care vrea să se facă remarcat prin încălțămintea sa. Sunt pantofi care reprezintă un mix între clasic și contemporan, cu un plus de personalitate. Au una sau două curele cu catarame, care traversează suprafața pantofului. Modelul Monk este foarte versatil și poate fi purtat atât cu blugi, cât și cu cel mai elegant costum.

 • Pantofii Monk Single Strap

Au o singură cataramă.

 • Pantofii Monk Double Strap

Cu două catarame, este un model mai popular decât cel cu o cataramă, însă la fel de versatil.

7. Pantofii Loafers

Este un model fără șiret. Dau o libertate mai mare în aşegerea culorii, pentru cei care vor să experimenteze ţinute uşor de remarcat. Nu sunt la fel de eleganți precum pantofii cu șireturi, dar pot fi totuși catalogați drept pantofi de bărbați pentru costum. Iniţial au fost creaţi pentru a fi purtați în interior, dar a devenit în scurt timp un pantof pentru exterior, care nu face rabat de la confort.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *